Çocukken olan hayellerimizin yerini alan ideallerimiz ne kadar gerçekleşti .Şimdi hangi hayelleri kuruyor,hangi idealler peşinde koşuyoruz .Galiba ne hayellerimiz kaldı nede ideallerimiz.Sadece anılarlamı avunuyoruz.Özlemlerimizmi yok geriye dönüp baktığımızda.Çocukken keşke büyüsek diye gelecek yılların yolunu gözlerken,yaşadığımız bayramları şimdi ah nerde o eski bayramlar diye anlatmaya başladığımızda içimizin acıdığını hissederiz.Keşke hep çocuk olarak kalabilseydik.Gençliğe ve olgunlaşmaya bu kadar çabuk ulaşmasaydık.Zamanı durdurmaya hangimizin şansı var.Keşkeler ve pişmanlıklar ne kadar anlamsızsa her yaşın ayrı güzelleği var avuntusuyla,en iyisi yinede anılara sığınmak.
Anılara dönüp baktığımızda bayram namazından dönen babamızın elini öpüp bir lira harçlık almanın nostaljisine gözyaşımızı karıştırırak anlatacağımız öyküler çıkar karşımıza.Yeni aldığımız giysilerimizi yataklarımızın altına koyup kırışıklılarından kurtulucak sanmamız şimdi komedi gibimi geliyor bizlere.Çocukluğumuzun ve gençliğimizin bayramları huzur verirdi gönlümüze. Kalbimiz sevinçle ve mutlulukla çarpardı.Şimdi hüzün kaplıyorsa yüzümüz, acıyorsa içimiz.Yitirdiklerimiz geliyor aklımıza.Onları ve onlarla geçirdiğimiz yılları özlüyoruz.Sevdiklerimziden ayrı yaşadığımız bayramlar üzerinden kaç yıl geçti belki çoğumuz bilemiyoruz bile.
Ama bügün bayram anılarımızdaki acıların yoğunluğuna rağmen sevinememek münkünmü. Birbirimizin bayramlarını kutlamak ne güzel bir duygu değilmi. Bayramlar her şeye rağmen güzel.Bayramlar hasret ve özlemleri bitiriyor. Bayramlar uzakları yakınlaştırıyor.Bütün anılardakı acılara rağmen bayramlar yüce yaradanıın bir lutfu ikramı. İyiki bu bayramlar var .Herkesin bayramını kutluyorum. Daha nice bayramlarda buluşma dileklerimle iyi bayramlar olsun hepimize ve bütün sevdiklerimize.
Bu haber 2198 defa okunmuştur.